tvkriti.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμεσες Συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: Η Πρόταση Πούτιν για Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου

Προτάσεις και εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επανέφερε τη συζήτηση περί άμεσων διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοίνωσε την προγραμματισμένη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου. Ο Πούτιν χαρακτήρισε την πρόταση για διαπραγματεύσεις ως «στο τραπέζι» και υπενθύμισε ότι η τελική απόφαση ανήκει στις ουκρανικές αρχές.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε: «Η απόφαση τώρα εξαρτάται από τις ουκρανικές αρχές και τους επιτελείς τους, οι οποίοι φαίνεται να καθοδηγούνται από τις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες και όχι από τα συμφέροντα του λαού τους». Αυτή η τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο αποτίμησης των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο της νίκης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν επικέντρωσε την προσοχή του στις διαπραγματεύσεις του 2022, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Κίεβο για την αποτυχία τους. «Δεν ήταν η Ρωσία που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις το 2022. Ήταν το Κίεβο. Παρ’ όλα αυτά, προτείνουμε στο Κίεβο να επαναλάβει τις άμεσες διαπραγματεύσεις χωρίς καμία προϋπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, αν και υπήρχε ένα κοινό σχέδιο εγγράφου που είχε υπογραφεί από τους επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Κιέβου, αυτό αγνοήθηκε μετά από επιμονή της Δύσης. «Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις χωρίς καμία προϋπόθεση», είπε και τόνισε την ανάγκη για διάλογο και επιστροφή στην ειρηνική διαδικασία.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι προσκάλεσε και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συμβάλει σε αυτές τις συνομιλίες, επισημαίνοντας την απόλυτη επιθυμία του να επιτευχθεί μια μακροχρόνια ειρηνική λύση στην Ουκρανία. «Σκοπός μας είναι η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της σύγκρουσης, ώστε να δημιουργηθεί μια διαρκής ειρήνη», σημείωσε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να τεθεί στο επίκεντρο η συμφωνία για μια νέα κατάπαυση του πυρός, που θα τηρείται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Αυτό θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για μια βιώσιμη ειρηνική λύση και όχι απλώς ένα πρόσχημα για τη συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος επεσήμανε και τις επανειλημμένες ελληνικές του χώρες για κατάπαυση του πυρός που αγνοήθηκαν από το Κίεβο, αναφέροντας συγκεκριμένα τις επιθέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια κηρυγμένων εκεχειριών. Παράλληλα, μέλη της δυτικής κοινότητας, όπως οι ηγέτες Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Πολωνίας, δήλωσαν την πρόθεσή τους να εντείνουν τις πιέσεις εναντίον της Μόσχας εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε μια νέα ανακωχή.

Οι πρόσφατες εξελίξεις υποδεικνύουν ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κρίσιμες για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρηνικής λύσης, καθώς η κοινοτική συνεργασία και η αλληλεπίδραση των δύο πλευρών κρίνεται απαραίτητη για την σταθερότητα της περιοχής.

Related posts

Σαντορίνη: Επιστροφή στην Κανονικότητα με Ασφάλεια και Υπευθυνότητα ως Προορισμός

user 3

Νέες Αεροπορικές Συνδέσεις: Κατακτώντας τα Ελληνικά Νησιά από την Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη προς Θεσσαλονίκη

user 3

Πρωτομαγιά στα Χανιά: Η φωνή των εργαζομένων στους δρόμους

user 3

Leave a Comment