tvkriti.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΡΗΤΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Σοβαρά ψυχιατρικά περιστατικά στην Κρήτη: Ανησυχητικές καθυστερήσεις και ελλείψεις στο σύστημα υγειονομικής φροντίδας για τα παιδιά

Σοβαρές Ελλείψεις στην Ψυχική Υγειά Παιδιών στην Κρήτη

Ανησυχητικές Καταστάσεις για την Υγειονομική Φροντίδα

Σε ένα δραματικό περιστατικό που αποκαλύπτει τις ανεπάρκειες στο σύστημα φροντίδας ψυχικής υγείας των παιδιών στην Κρήτη, γιατροί του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο συνέστησαν την επείγουσα ανάγκη να εξεταστεί ένα παιδί που υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις αυτοκτονικού ιδεασμού. Το παιδί, που προερχόταν από τη Δυτική Κρήτη, αναγκάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) λόγω της έλλειψης παιδοψυχιάτρων στην περιοχή.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι η μοναδική παιδοψυχίατρος που καλύπτει τη Δυτική Κρήτη δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα, γεγονός που καθυστέρησε τη θεραπευτική παρέμβαση. Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, υπό τον τίτλο “Παιδοψυχιατρικά επείγοντα περιστατικά Δυτικής Κρήτης: αναμείνατε στο ακουστικό σας”, υπογραμμίζει τις τρομακτικές ελλείψεις και την ανικανότητα του συστήματος να ανταποκριθεί σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις.

Η Κατάσταση των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ρεθύμνου δεν είναι οργανωμένο για να λειτουργεί ως τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των παιδιών και εφήβων στην Κρήτη. Ειδικά τις ημέρες που η μοναδική παιδοψυχίατρος δεν εφημερεύει, τα επείγοντα περιστατικά κατευθύνονται στο τμήμα επειγόντων του ΠΑΓΝΗ, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική. Οι γιατροί εκφράζουν την επιθυμία τους να ενισχυθούν οι ψυχιατρικές κλινικές με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλους πόρους, προκειμένου να παρέχουν την αναγκαία ψυχιατρική φροντίδα στα παιδιά.

Ερωτήματα που Απατούν

Στο πλαίσιο της ανησυχίας αυτής, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έθεσε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:

1) Με ποια κριτήρια η 7η ΥΠΕ αποφάσισε να ανακατευθύνει την εξέταση του ανηλίκου για την επόμενη ημέρα;
2) Ποιος θα ήταν υπεύθυνος αν η καθυστέρηση στην εξέταση οδηγούσε σε απόπειρα αυτοκαταστροφής;
3) Ποιο είναι το σχέδιο της 7ης ΥΠΕ για τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στην παιδοψυχιατρική και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ενίσχυση του τομέα;

Οι γιατροί αλλά και οι κάτοικοι της Κρήτης διεκδικούν ενεργά τη στελέχωση των δημόσιων ψυχιατρικών δομών με προσωπικό που είναι αναγκαίο για την πλήρη και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα παιδιά. Η κατάσταση απαιτεί άμεσες δράσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των ανηλίκων.

Related posts

Πρωτοβουλίες Αυγενάκη για την Αντιπυρική Περίοδο και την Αντιμετώπιση Ρηγματώσεων στις Βούτες: Θωρακίζοντας την Κρήτη μας

user 3

Κοινωνικός Διάλογος: Ο Ιδρυτικός Πυλώνας της Δίκαιης Ψηφιακής Μετάβασης στην Ελλάδα

user 3

Επεισοδιακή Καταδίωξη στην Αθήνα: 27χρονος Οδηγός Στο Παγοθραυστικό Κέλσος Αλκοόλ

user 3

Leave a Comment